Dnes je pondelok, 19.apríl 2021, meniny má: Jela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Recept: Parížska torta

december 07, 2020 - 19:55
Ak si to na obede príliš prepískol, nezúfaj, dezertný žalúdok je totiž najväčší žalúdok. Na torty a koláčiky sa miesto nájde vždy. My ti práve teraz prinášame recept na skvelú pochúťku. Zároveň je čas Vianoc, takže niet lepšieho načasovania.
Foto: 
figaro

Potrebujeme:
na korpus:

  • 6 vajec
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 150 g horkej čokolády
  • 1 prášok do pečiva

na krém:

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g horkej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 80 g marhuľového džemu


Príprava korpusu:
Vaječné žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme polohrubú múku, roztopenú ale vychladenú horkú čokoládu a prášok do pečiva. Vláčne cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme pri 160°C asi 40 minút.
Príprava krému:
500 ml šľahačkovej smotany prevaríme s nalámanou čokoládou a ešte necháme variť asi minútu. Zmes dáme do chladničky na 24 hodín (preto je vhodné pripraviť si ju deň vopred). Vychladnutú zmes vymiešame do tuhého krému a pridáme mascarpone. Tortový korpus prekrojíme na dve polovičky, potrieme marhuľovým džemom a 2/3 parížskeho krému. Tortu spojíme a potrieme zvyšným krémom.
Dobrá rada:
Na ozdobu torty použijeme čokoládové hoblinky alebo čokoládovú polevu a Figaro Symfóniu mliečnu alebo horkú.

Dobrú chuť! 

- - Inzercia - -